Laatste wedstrijd van het seizoen


Laatste wedstrijd van het seizoen.

In het weekend van 2 t/m 4 november stond de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma van de 325i challenge. Aan de start stonden hier dus ook Albert en Arjan voor hun laatste wedstrijd

Hengelo staat er bekend om de laatste jaren dat het een gladde maar mooie wedstrijd is.

 

Vrijdag werd al richting Hengelo vertrokken voor de gebruikelijke verkenningen. De volgende dag werden er de laatste proeven ook aan toegevoegd en later die middag kon met startnummer 48 op de portieren van de 325i over het startpodium gereden worden.
Doordat er regen was gevallen lagen de proeven, zoals voorspeld er glad bij.
De avond verliep moeizaam, de auto had een storing bij zich die maar niet verholpen kon worden. Toerenteller was niet aanwezig en het licht werkte ook niet mee als hij branden moest liet hij het erbij zitten en wanneer hij niet zijn licht hoefde te geven begonnen de lampen soms spontaan te branden. Op de service werd er geprobeerd om het probleem te verhelpen maar mocht niet baten.
Zaterdagavond werd overleven met man en macht en er konden nog redelijke tijden gereden worden.
Nadat er zes proeven waren volbracht mocht de auto in het park ferme, als vijfde van de beamers, en hopen dat er de volgende dag gewoon weer leven uitkomt.

Na Zondagmorgen het proefje industrieterrein te hebben verkend mocht om 10.35 de auto uit zijn nachtrust worden ontwaakt. Hier voldeed de auto ook prima aan. Dat was dan weer een meevaller.
De eerste kp was het volgepakte industrie terrein en er werd een derde tijd op de klokken gezet. De volgende twee kp zaten de heren er toch weer goed bij ,een tweede en vierde tijd. De vijfde plaats lijkt te zijn vastgezet teveel moeten goed maken voor plek vier en met dit tempo kan nummer zes niet bij halen.
Na een service check kunnen de heren zich opmaken voor de laatste drie proeven van het seizoen. De eerste werd weer bij de eerste drie aangetikt, maar voor de start van kp 11 begon het met bakken te regenen en kon geen vuist worden gemaakt op het gladde wegdek.

 

De rally werd als vijfde gefinisht, van de tien BMW`s en de nieuwe kampioenen zijn Sjef Meerschaart en Debbie Everse.

Ook deze rally kan worden bijgeschreven met een score en dus nog altijd een 100 procent finish.
Algemeen werd er de 32ste plek ingenomen en dus vijfde in de cup

Pb Autosport A2