Eerste wedstrijd 2013


De Sulingen Rally in Duitsland is altijd een geliefde rally voor velen. De 325ichallenge is hier al jaren vaste deelnemer aan de wedstrijd. Dit jaar is het weer het geval en daarom beginnen Albert en Arjan het jaar 2013 met deze wedstrijd.

Op 3 mei werd er al vroeg in de ochtend vertrokken om op tijd in Duitsland te

zijn voor het uitrijken van het routeboek, hier werd ook voor het eerst dit jaar weer kennis gemaakt met de andere 325ichallenge deelnemers, negen in totaal.

Na deze te hebben verkregen konden de veertien telde proeven verkend worden. Twee keer een boucle van drie en twee keer vier.
Ook dit jaar zat er de beruchte IVG-gelande er weer in, een mooie proef van 20 km en met weinig lange rechte stukken. Hierbij is het dus wel belangrijk dat de samenwerking in auto ook hier weer moet kloppen.
Na de verkenning kon de BMW (die inmiddels ook gearriveerd was)aan de technische keuring voor geleid worden en mocht het stickertje weer ontvangen.
Toen alles weer voor elkaar was kon het hele team weer aanstalten gaan maken voor de nachtrust en de veertien proeven van de volgende dag.

Zaterdagmorgen om 10.01 was de tijd aangebroken om zich met de BMW te melden bij start. De eerste drie Kp stonden op het punt van beginnen. De tijden zaten redelijk goed(bovendien hebben de andere BMW`s al een of twee wedstrijden gereden)zitten beide heren toch redelijk in hun tempo met top drie/vier tijden. Op de service aangekomen beek het helemaal niet zo goed te zijn gegaan er zat een scheur in het carter. Albert en Arjan waren eigenlijk verbaasd hoe dit kon?,de sprong over de weg was niet dermate dat het te gek was en het carter moest scheuren. Deze werd weer geprobeerd om provisorisch dicht te maken om toch door te kunnen rijden. Er werd extra olie mee genomen om zo nodig bij te vullen.( Later bij thuiskomst werd er geconstateerd dat een afgescheurd motor rubber het euvel was waardoor de motor te veel kon bewegen en dus het carter scheurde).
Het zelfde rondje werd nog een keer gereden en er werd alert gereden om niet nog meer schade aan te brengen.
Deze keer ging alles goed maar werd er per proef toch wel wat seconden ingeleverd.

De middag sessie ,twee keer vier proeven, met het vele onverhard leverde toch geen grote problemen op. Het carter hielt zich goed en er werd geprobeerd om een tandje bij te zetten.
Tweede keer vier proeven werd er iets meer berm meegepakt dan nodig en het onverhard werd steeds moeilijker door te komen , doordat er een groot deelnemersveld was,138 auto`s.

De strijd in de challenge om plaats vier was groot en Autosport A2 mocht hier ook aan meedoen. De laatste proef werd er nog even geprobeerd om toch een goed resultaat neer te zetten in deze wedstrijd. Halverwege de proef werd er een rempunt gemist en Albert en Arjan zeiden “hoe kan dat noe”.
Dat missen van het rem punt had een duidelijke oorzaak rechtsvoor was lek en dan mis je de grip en plek vier in de wedstrijd. Jammer maar helaas!!!

Aan de finish werd de band gewisseld en terug gereden naar het finish podium waar een 59ste plek en vijfde in de klasse op 5 seconden.
Dit jaar werd ook de Sulingen rally weer uitgereden met een mooie klassering gezien het grote deelnemersveld.

 

PB Autosport A2