HARDENBERG WEER OP DE LAATSTE......


Op zaterdag 22 juni werd er weer het mooie evenement in Hardenberg verreden, De autosoft Vechtdal Rally. Het team van autosport A2 stond ook deze keer weer aan de start met hun BMW.
Het Hammer duo mocht dit keer met een relatief hoog startnummer vertrekken vanuit het service park bij de Evenementenhal in Hardenberg.

Van de organisatie hebben ze zo’n hoog nummer gekregen, terwijl er vele modernere auto nog achter het tweetal moest starten. Met 92 deelnemers en 11 BMW’s werd er spannende strijd verwacht.

Na zich ‘s morgens om zeven uur gemeld te hebben voor de documenten controle kon men zich opmaken voor het op note zetten van de proeven.
Er waren drie proeven die ieders drie keer verreden moesten worden.
tijdens de verkenningen werd wel duidelijk dat het onverhard slecht zou worden en als het ging regenen spekglad.

Om 12.43 mochten Albert en Arjan hun BMW voor de eerste boucle uitlaten.
Kp 1 gaf eigenlijk geen problemen maar moeten toch wel weer wennen aan het hoge tempo dat de laatste jaren meespeelt in de 325ichallenge, Dit heeft ook te maken met het missen van de nodige wedstrijdritme . Gezien de andere rijders in de cup al vier wedstrijden achter hun naam hebben is het voor beide heren pas de tweede ontmoeting.
Met een vijfde ,en twee keer vierde tijd mogen ze een vijfde plek algemeen noteren. Op de derde kp werd nog even geprobeerd om het record hoog springen te verbeteren , met een mooie jump. Dit liep goed af en ze konden hun weg vervolgen.

Na een routine check op de service ,werd er weer aanstalten gemaakt voor de tweede ronde. Deze werd ingeleid met regen waardoor ze wisten “het kon wel eens een gladde bedoeling worden”. Met het nodige glijwerk en een keer iets meer asfalt nodig zijn te geweest werden er toch redelijke tijden op de klokken gezet. De heren konden aansluiting vinden met de top drie.

De laatste drie proeven van deze rally konden ze zonder proberen hebben te gehad ingaan om ook deze rally tot een goed einde te brengen. Kp zeven en acht gingen voorspoedig en leverde eigenlijk geen problemen op. Nog eentje en weer was een missie volbracht. Kp 9 aan de Duitse grens is al jaren een van de proeven van Hardenberg en ook dit jaar zat hij er weer in maar hier slaat het noodlot toe ,weer op de laatste kp, de BMW liep rechtsvoor een lekke band op en wisselen was geen optie(te veel tijdverlies) en werd besloten door te rijden. Dit resulteerde echter dat er snelheid word ingeleverd en het laatste stuk werd er zelfs op de velg gereden omdat het rubber een eigen leven was gaan leiden.

Deze rally werd weer bijgeschreven aan de lijst met uitgereden rally’s,en die bestaat nog steeds uit 100%.
de lekke band heeft echter roet gegooid in een goede klassering want er werd afgetikt op plek vijf,door de lekke band 40 seconden verloren, Zonde. Maar its all in the game.

In het algemeen klassement werd er een 48 plek veroverd,van de 92 auto’s die gestart zijn.

 

Pb Autosport A2